Náš příběh

 

,,Náš příběh nestojí na dlouholeté rodinné tradici, ale na chuti a odhodlání mladých lidí. Pracovitost a píle nás stále posunují dál. Ochutnejte naše meruňkové víno, šťavnaté bio víno nebo pečené škvarkové bochánky."

Filip Gajdůšek

Podpis Filip Gajdůšek 

ÚvodÚvod

Jak to všechno začalo?

Na začátku mého podnikání jsem přišel za rodiči s tím, že bych chtěl odejít z vysoké školy a zkusit podnikat s vínem. Koncept byl jednoduchý – nakoupit a prodat. Jenže v tomto směru se mi nedostalo podpory a slyšel jsem jenom: „Je těžká doba, nemáš zkušenosti, peníze ti nepůjčíme, studuj dál.“ Většina toho, co řekli, byla pravda. Jenže v 19 letech to vidíte jinak. Tak jsem si to udělal podle svého.

Roku 2014 jsem si za peníze z brigády nechal vyrobit vizitky, složky, reklamní letáky, založil živnost a šel nabízet po vinotékách a restauracích víno. Tehdy mi nešlo primárně o výdělek, ale měl jsem chuť to zkusit a zároveň dokázat rodičům, že na to mám. Brzy jsem si z vydělaných peněz otevřel vlastní vinotéku. Ta se tehdy nacházela vedle domu mé (teď už bývalé) přítelkyně, která v ní měla prodávat víno a vůbec mít všechno na starosti. Ideální představa. Jenže má mladistvá naivita mě rychle vyškolila. Netrvalo dlouho a zůstal jsem jen já a vinotéka. Lidí chodilo málo, takže jsem si nemohl dovolit někoho zaměstnat. Den, co den jsem tam doslova ztrácel čas.  Začarovaný kruh, ze kterého mě vysvobodila až kamarádka Denisa, která si to vzala celé na starost i přes minimální výdělek.

1. Vinotéka1. Vinotéka

Tím jsem získal opět čas na velkoobchodní prodej vína. Tentokrát jsem to však pojal trochu vyspěleji. Nová firma, nový společník, nová vize. Pět let maratonu, kterému jsem dával téměř všechno. Fungovalo to, než přišlo vyhoření. Ten pocit, kdy nemáte důvod ráno vstávat, nic vás nebaví ani nenaplňuje. Z toho vedla ven jenom jedna cesta – opustit firmu. V roce 2020 jsem tedy odešel a vrátil se takřka na začátek, to znamená jedna jediná vinotéka.  V hlavě mi ale dál běželo mnoho myšlenek, kam a jakým směrem se posunout dál.

VelkoobchodVelkoobchod

Proto se tentýž rok dává můj život opět do pohybu a otevíráme s kamarádkou Denisou druhou prodejnu, kde rozšiřujeme sortiment o prémiové rumy, destiláty, sýry, uzeniny a dárkové krabičky. Ohlasy jsou pozitivní, což nás motivuje jít ještě dál. Chceme něco svého!

VinotékaVinotéka

V roce 2021 hledáme prostory a začínáme vyrábět vlastní víno. Zkoušíme i něco netradičního – meruňkové víno. Experimentujeme se vším možným i nemožným. Zkoušíme spojit víno s čokoládou, kávou nebo dokonce s levandulí. Chceme se odlišit a vyrábět nejen svěží, lahodná bio vína, ale i netradiční speciálky. Máme toho až nad hlavu, proto rozšiřujeme kolektiv o nové členy: Štěpána, Markétu a několik brigádníků.

VinařstvíVinařství

V lednu 2022 míříme do online světa a spouštíme nový internetový obchod na dárkové krabičky, vína a delikatesy. Dále jsme rozšířili nabídku o vlastní škvarkové bochánky, ekologické svíčky ve vinné láhvi či vtipné a originální skleničky. Platíme si marketingovou agenturu a jsme plní očekávání. V hlavě máme nekonečné prodeje, ale naše představa se brzo ukazuje jako lichá a téměř každý měsíc jsme ve ztrátě sedmdesát tisíc. Po pár měsících ukončujeme s agenturou spolupráci a přemýšlíme, kde je chyba.

E-shopE-shop

Na Vánoce 2022 se nám konečně daří i v online prostředí a doháníme předchozí ztráty. S rostoucími objednávkami se zvyšuje i naše sebevědomí a v hlavách se nám rodí další nápady a novinky, kam to zase posunout. Měli jsme také možnost účastnit se několika reportáží a rozhovorů u předních českých zpravodajských agentur. To nás motivuje k tomu, abychom pokračovali ve své práci a našim zákazníkům dále nabízeli ty nejkvalitnější produkty.